top of page
improviserad pjäs till FB event.jpg
59-FV7A0830.jpg

torsdagar

19:15-21:15

Anton

Romanus

Acting & Drama Classes

2 feb - 20 april 2023 (12 tillfällen)

Detta är riktig kalas-kurs för dig som har spelat lite teater (manus och/eller impro) och vill bli bättre på att berätta längre improviserade historier och väva samman flera improviserade scener till en hel föreställning, en improviserad teaterpjäs.

I den här kursen utvecklar vi våra kunskaper inom improviserad långform genom skådespelande, lekfullt utforskande och ensemble-arbete. Vi kommer fokusera på hur vi etablerar tydliga flerbottnade karaktärer och relationer, skapar en gemensam värld och i den världen på olika sätt kan berätta en längre improviserad historia. Vi jobbar på att hitta pjäsens handling genom en kombination av förutbestämda ramar, inspiration från publiken och våra karaktärers viljor och drivkrafter. Men också hur vi kan ta till vara på misstag och förlora oss i sidospår när vi hittar något roligt.

Vi tränar även på att kunna titta på föreställningen från ett utifrån-perspektiv för att se vad som behövs i en scen eller i pjäsen som helhet. Eftersom vi som improvisatörer är både skådespelare och regissörer när vi spelar en improviserad teaterpjäs. I slutet på kursen har vi ett kursuppspel där vi spelar upp en föreställning för inbjudna vänner och bekanta samt ev andra kursare på Gbgimpro.

Kursen är under 10 tillfällen och inkluderar ett uppspel inför vänner och bekanta.

Förkunskaper: Minst Bas A och Bas B, eller IFS samt någon form av teater-erfarenhet från t.ex. teaterutbildning eller erfarenhet av att ha spelat improföreställningar.

Har du gått kurser i impro någon annanstans, hör av dig till oss för vägledning om vilka av våra kurser som passar dig.

Du måste ha fyllt minst 18 år för att kunna gå kursen.

Genom att anmäla sig till kursen godkänner du även våra kursvillkor.

Kursen genomförs hos, och i samarbete med 
Vuxenskolan sv-white.png
bottom of page