top of page

Kurser

Kasta dig ut i improns underbara värld och bli en del av vår improfamilj!

Välkommen att gå en improkurs hos oss. Vi har några av Sveriges främsta impropedagoger med lång och gedigen erfarenhet! 

Har du aldrig gått någon kurs, så är det Bas A du ska gå! 

Har aldrig skrattat så mycket tidigare!

Pedagogerna är grymma på att göra allt bekvämt, men ändå utmanande!

Lärde mig så mycket om mig själv...

Jag träffade flera nya vänner på impron!

20% rabatt för
medlemmar

Som  medlem hos oss

går du gratis på alla

föreställningar och får dessutom 20%  rabatt på alla kurser.

Sommarkurser

Sommarkurs.png

Lör 6 juli kl 10-12:00 & Sön 7 juli kl 10-12:00

Vill du utforska din kreativet? Vill du "släppa loss" lite mer? Få fantastiska verktyg att ta till när du "tappar kontrollen"? Bli av med rädsla att prata inför folk? Vill du ha riktigt roligt i sommar?

I denna introduktionskurs till improvisationsteater skrattar vi, leker och övar på att våga släppa taget om kontrollen och ta till oss improteaterns grunder. Under 5 veckor jobbar vi med att bejaka varandras idéer och att våga misslyckas m.m.

På ett lekfullt och kravlöst sätt går vi igenom grunderna i improteater. Vi arbetar med fantasi, spontanitet, samarbete och kommunikation och att lita på dina egna och andras idéer. Våra pedagoger har välrenommerade och specialiserade på improvisationsteater och dess fantastiska effekter på människan, så ni är i trygga händer. Många skratt och upptäckter utlovas!

 

Kursen är under 2 dagar och genomförs, till skillnad från våra övriga kurser, i sommarstaden Hjo vid Vätterns västra strand.  Kursledare: Sandra Rositzka

GRATIS prova-på 

prova på.png

Kanske har du funderat på att gå en kurs, men inte riktigt vetat om det är någonting för dig? Under en 2 timmars introduktion kommer vi ge dig möjlighet att prova på det här med improvisationsteater under roliga och avslappnade former! En av våra välrenommerade pedagoger kommer vara på plats, och kommer gå igenom improns grunder, såsom samarbete, kommunikation, fantasi och spontanitet. Räkna med mycket skratt och härliga människor, som är där precis som du för att testa på det här med impro!

Prova på-lektionen är helt gratis, men föranmälan krävs.

Varmt välkommen!

Veckokurser

(10 tillfällen à 2 timmar 1 gång/veckan inkl kursuppspel)

Grundkurs 2024.png

Vill du utforska din kreativet? Vill du "släppa loss" lite mer? Bli av med rädsla att prata inför folk?  Vill du ha riktigt roligt 1 gång i veckan (eller varannan vecka)?

I denna kursen skrattar vi, leker och övar på att våga släppa taget om kontrollen! Vi jobbar med att bejaka genom att säga ja till våra idéer, bli flexibla i oväntade situationer, samt går igenom en del av improns grundläggande teknik. Vi arbetar med fantasi, spontanitet, samarbete och kommunikation i en härlig blandning. Oavsett vilken anledning du har till varför du vill börja med impro, så är denna kurs för dig! På ett lekfullt och kravlöst sätt går vi igenom grunderna och ge dig ovärderliga verktyg som du kommer att kunna använda både i vardagen och på scenen!

 

Våra pedagoger är välrenommerade och specialiserade på improvisation och dess fantastiska effekter på människan, så ni är i trygga händer. Många skratt och upptäckter utlovas!​

fortskurs 2024.png

Vi fortsätter i samma lekfulla anda som i grundkursen, men bygger här på med ännu lite mer teori och kunskap för att skapa en stabil grund att stå på inför senare kurser och utmaningar.

Vi går djupare igenom samarbete, scenuppbyggnad och att hitta lugnet när nervositeten vill slå till. Vi låter fantasin stå i fokus när vi utforskar och går igenom historieberättandets grunder.

Roligt, utmanande och nyttigt!

Våra pedagoger är välrenommerade och specialiserade på improvisation och dess fantastiska effekter på människan, så ni är i trygga händer. Många skratt och upptäckter utlovas!

17.jpg

Funkiksimpro är en kurs för dig som vill lära dig grunderna i improvisationsteater eller fortsätta din improresa. I en trygg miljö får du möjlighet att öva upp din spontanitet, lyhördhet och kreativitet.

Kursen är anpassad för unga och vuxna med funktionsvariationer. Här får du utlopp för ditt skapande och dina fantasier. Vi jobbar tillsammans med teater- drama- och improövningar, rörelse, musik och bilder. Tillsammans hittar vi skaparglädjen och du lär känna dig själv på ett nytt sätt!

Kursen vänder sig till dig med lättare intellektuell funktionsvariation.

övriga veckokurser 

Skicka en intresseanmälan till info@gbgimpro.se

improviserad pjäs till FB event.jpg
måndagar, onsdagar eller torsdagar (1).jpg
7.jpg
14.jpg

Ge bort ett presentkort till någon du tycker om! 

Presentkortet kan användas

som betalning av både 
föreställningar och kurser. 

kursschema (alla kurser)

läs om våra 

kursvillkor

LÄS MER
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

läs om våra  

förhållnings-regler

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

på & av scenen

Förhållningsregler på Gbgimpro:

1. Jag är ansvarig för att ta hand om min egna och andras trygghet på scenen.

2. Jag tar inte onödiga risker som kan riskera att jag eller någon annan far illa. 

3. Jag strävar efter att ha roligt, men den strävan får inte vara på bekostnad av andras möjlighet att ha roligt. 

4. Jag lyssnar av och känner in mina medspelares behov och tar ansvar för att uttrycka mina egna behov.  

5. Jag ska visa tolerans och inte marginalisera någon baserat på kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder.

6. Jag är medveten om och respekterar att läroprocessen kan se olika ut för olika individer. 

7. Jag förstår att bara för att vi övar på att säga ja till varandra så har jag kontroll över den sociala situationen och kan säga nej till språk och handlingar som jag upplever kränkande eller på annat sätt bryter mot punkterna ovan.

8. På Gbgimpro har vi nolltolerans mot alkohol och droger på våra kurser. Jag ansvarar för att komma nykter till lektionen och kursuppspelet och är medveten om att jag kan bli avvisad från lektionen/scenen i annat fall. 

LÄS MER

Alla kurser genomförs i samarbete med 

bottom of page