Vilka är Gbgimpro?

Carl-Johan-foto.png

Carl Johan Kilborn

Konstnärlig ledare / Ensemble

Carl Johan är en av Gbgimpros konstnärliga ledare sen 2019.

 

Han är lärare i musik, svenska och teater och undervisar på teaterlinjen på Göteborgs folkhögskola. Han började år 2000 att köra teatersport på kafé Krasnapolsky i Göteborg, och har efter en lång paus återvänt till den improviserade teaterns underbara värld. Förutom Gbgimpro är han med i den Göteborgsbaserade gruppen Primalimpro.

Han är svag för musikalimpro, blixtsnabba monologer men också fysisk teater då han har ett förflutet i Teater Albatross. På fritiden läser han böcker och spelar sällskapsspel.

Anton leende.jpg

Anton Romanus

Teaterchef / Kursledare / Ensemble

Anton Romanus har varit medlem i gruppen sedan våren 2012.

Anton började sin teaterbana i styrelsen för Göteborgs Studentteater. Han var där en av grundarna för teatersportsgruppen Rattle som i många år tävlade och vann teatersportstävlingar i och utanför Göteborg.

Anton är en uppskattad kursledare och impro-coach, med uppdrag både i Sverige och resten av världen.

En gång i tiden utbildade Anton skoltidningar i magasinslayout och han har sedan han gick med i gruppen ansvarat för designen på alla Gbgimpros webbanners, affischer och övriga trycksaker.

Antons favoritdjur är groda.

mt_20180320_0032.jpg

Martin Gustafsson

Producent / Kursledare / Ensemble

Martin blev medlem i gruppen våren 2017. Han har mestadels hand om dig som företagare vid företagsbokningar.

 

Han är utbildad teaterlärare vid Sveriges enda teaterlärarutbildning vid Göteborgs universitet. Han har gått kurser för pedagoger som Dennis Cahill, Coleen Doyle, Susan Messing, Shawn Kinley, Tess Degenstein, Inbal Lori, m. fl. Han har rest till USA och Kanada och hängt på Unexpected Productions samt Loose Moose Theatre Company där han både studerat deras kursledare och även fått lära ut. Han är en extrem impronörd som anser att impron en dag kommer att revolutionera världen. Han är även konstnärlig ledare för Primalimpro.

 

Ja just det, han är utbildad brandman också!

mt_20180320_0049.jpg

Susanna Björnberg

Kursledare / Ensemble

Susanna har varit medlem i gruppen sedan våren 2017.

 

Hon började sin teaterkarriär med musikalteaterutbildningen på Kongahällagymnasiet i Kungälv i början av 2000-talet. Efter några års paus från teatern upptäckte hon improvisationsteatern via studentteaterns tisdagsimpro 2009 och sedan dess har hon inte kunnat sluta. Hon är bland annat medgrundare av grupperna Miskatonic Improversity och Bookhouse Boys, har hållit kurser på Improverket och leder publikuppvärmningen på Bio Roys singalong-kvällar.

Hon har gått improworkshops för bland andra Omar Galvan, Shawn Kinley, Rama Nicholas, Patti Stiles, Antonio Vulpio och Naomi Snieckus.

Om hon vore ett djur skulle det vara igelkott.

mt_20180320_0080.jpg

Sara Podda

Ensemble

Sara är en av Gbgimpros grundare. Hon har sedan teateråren på Wendelsbergs teater- och skolscen haft skådespeleri som bas i sitt frilansyrkesliv. Sara brinner för improvisationsteater och även maskteater, och hennes dröm är att kombinera dessa två världar, gärna på en medeltidsmarknad.


Som frilansskådespelare kan man få en del märkliga uppdrag. Ett av Saras knasigaste var när hon i tre veckor testade ”lekuppdrag” i komplett mörker för SVT. 

 

 Just nu är hennes andrasyssla att arrangera lajv för skolor och företag med LajvVerkstaden. Lajv är också, förutom familjeliv, det Sara uppskattar mest att sysselsätta sig med på fritiden. Nörd? Jajamensan!

mt_20180320_0106.jpg

Kristin Augutis

Ensemble (vilande)

Kristin har varit medlem i gruppen sedan hösten 2016.

 

För några år sedan gick hon en kurs för Gbgimpro och blev improbiten på direkten, gick en massa fler kurser och utbildade sig sedan till skådespelare vid Skara Skolscen.


Kristin är också en av arrangörerna bakom Improfest och uppträder frekvent på festivaler runt om i Europa. Hon har gått kurser för pedagoger som Shawn Kinley, Susan Messing, Rachael Mason, Bill Binder, Elana Fishbein, m. fl.
Vid sidan av att frilansa som skådespelare jobbar hon som läkare.


Foto: Mikael Thor

Bengt.jpg

Bengt Sanzen

Konstnärlig ledare / Ensemble

Bengt är en av Gbgimpros konstnärliga ledare och improvisatör i Gbgimpro sedan gruppens begynnelse.

 

Han är utbildad på bland annat Wendelsbergs teater- och skolscen och Drama Centers utbildning i skådespelarteknik för film & tv. Bengt är frekvent förekommande i allt från tv-såpor, reklamfilmer,
dataspel och tv-serier.

 

Bland annat har du kunnat se honom i tv-serierna Det nya landet och Vita lögner. Bengt frilansar som skådespelare och regissör, och vill du veta mer om honom så gå in på hans hemsida.

mt_20180320_0015.jpg

Victoria Bang

Producent / Kursledare / Ensemble

Victoria har varit verksam i gruppen sedan 2006.

Utomlands är hon en av Sveriges mest anlitade improvisatörer och flyger flitigt runt om i världen för att undervisa och spela. 

 

Hon har spelat föreställningar med många stora namn som Joe Bill, Patti Styles, Inbal Lori, Jason Geary, Kevin Scott och Will Luera. Hon har en duo med Glenn Hall.

Victoria älskar att resa, gärna till sol och bad, och har en ofattbar förmåga att göra fynd.

 

På fritiden vill hon spela biljard och dart  samt kolla på Cricket, Footy och NBA.

mt_20180320_0046.jpg

Robert Cronholt

Ensemble

Robert är improvisatör och medlem i gruppen sedan 2007, och har haft ett envetet teaterintresse sedan 1984. Han är särskilt förtjust i sjungen och rimmad impro. Robert har ett förflutet i Göteborgs universitetsteater och i humorgruppen Stuber Kluns.

På hans meritlista: pratat i radio, regisserat fars, skrivit deckargåtor, synts i TV-serien Sally och hörts i Bingolotto.

Han översätter dubbad film och TV på arbetstid och släktforskar på fritid, samt umgås med fru och son. En hejare på att passa tider som är förtjust i fjällvandring och kan rabbla Oscarsvinnare från 1927 och framåt. Är lite rädd för hundar, äter inte choklad och har någonstans i sina gömmor John Waynes autograf.

mt_20180320_0058.jpg

Anneli Söderström

Ensemble

Anneli har varit med i gbgimpro sedan 2005. Hon är frilansande skådespelare och en erfaren teaterpedagog som sedan flera år tillbaka arbetar som teater-och musikdramatiklärare på Kulturskolan i Göteborg.

Inom improvisationsteatern tröttnar hon aldrig på att bli överraskad, både av sig själv och sina medspelare. Eller det där flow:et när en hel ensemble bara vet vart en historia är på väg, det är faktiskt lite magi över det!

Vid sidan av Gbgimpro spelar Anneli för närvarande även föreställningar med Improverket och teatergruppen Fröken Ulf.

Anneli är en vän av datorspel(hon gör för tillfället röster åt just ett sånt spel), böcker, kaffe, långa dignande frukostar, snowboard och struktur.

mt_20180320_0089.jpg

Agnes Edvall

Kursledare / Ensemble (vilande)

Agnes har varit medlem i Gbgimpro sedan hösten 2015, men har varit flitigt anlitad av Gbgimpro sedan 2013. Hon håller även i många av Gbgimpros uppskattade kurser. Just nu har hon en paus från Gbgimpro.

Hon är utbildad på Wendelsbergs teater- och skolscen, och är frilansande improvisatör och skådespelare. Hon har även varit konstnärlig ledare för gruppen Primalimpro.

Hon har gått workshops för bl. a. Lyndsey Hailey, Patti Stiles, Shawn Kinley, Inbal Lori, Rama Nicolas och Randy Dixon.

KONTAKTA

OSS

BESÖK

OSS

Redbergsteatern

Örngatan 6, Göteborg

 

följ

oss

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube