Vilka är Gbgimpro?

64-FV7A0864.jpg

Bengt Sanzen

Konstnärlig ledare / Ensemble

Bengt är en av Gbgimpros konstnärliga ledare och improvisatör i Gbgimpro sedan gruppens begynnelse.

 

Han är utbildad på bland annat Wendelsbergs teater- och skolscen och Drama Centers utbildning i skådespelarteknik för film & tv. Bengt är frekvent förekommande i allt från tv-såpor, reklamfilmer,
dataspel och tv-serier.

 

Bland annat har du kunnat se honom i tv-serierna Det nya landet och Vita lögner. Bengt frilansar som skådespelare och regissör, och vill du veta mer om honom så gå in på hans hemsida.

1-FV7A0555.jpg

Victoria B

Producent / Kursledare / Ensemble

Victoria har varit verksam i gruppen sedan 2006. Utbildad på bl.a Wendelsbergs teater och skolsen.

Utomlands är hon en av Sveriges mest anlitade improvisatörer och flyger flitigt runt om i världen för att undervisa och spela. 

 

Hon har en duo med en av Australiens främsta improvisatörer Glenn Hall. samt har spelat föreställningar med många stora namn som Joe Bill, Patti Styles, Will Luera,  Inbal Lori, Jason Geary och Kevin Scott. 

På fritiden vill hon spela biljard och dart, och hon är en riktig cricketnörd och följer alla turneringar som går att se. 

Victoria älskar att resa, gärna till sol och bad, och har en ofattbar förmåga att göra fynd.

 

mt_20180320_0058.jpg

Anneli Söderström

Ensemble

Anneli har varit med i gbgimpro sedan 2005. Hon är frilansande skådespelare och en erfaren teaterpedagog som sedan flera år tillbaka arbetar som teater-och musikdramatiklärare på Kulturskolan i Göteborg.

Inom improvisationsteatern tröttnar hon aldrig på att bli överraskad, både av sig själv och sina medspelare. Eller det där flow:et när en hel ensemble bara vet vart en historia är på väg, det är faktiskt lite magi över det!

Vid sidan av Gbgimpro spelar Anneli för närvarande även föreställningar med Improverket och teatergruppen Fröken Ulf.

Anneli är en vän av datorspel(hon gör för tillfället röster åt just ett sånt spel), böcker, kaffe, långa dignande frukostar, snowboard och struktur.

received_236823180033350.jpeg

Louis Lättman

 Ensemble / Kursledare

Louis har varit medlem i gruppen sedan Hösten 2020.

 

Han är utbildad improvisatör vid Second City i Chicago där han turnerade mellan 2015-2018.

Han har improviserat med improvisatörer som Fred Armisen, Vanessa Bayer, Horatio Sanz, Aidy Bryant m.fl.

Han har även gått skrivarkurser på ImprovOlympic för Michael McCarthy, Writing for Saturday Night Live och gått improkurser för Susan Messing.

Medan Louis var i Chicago skulle Lorne Michaels, skaparen av just Saturday Night Live komma för att se nya talanger. Louis missade den chansen med två veckor, då han redan åkt hem… men han är inte bitter för det.

I övrigt har han b.la  en skådisutbildning från Wendelsbergs teater och skolscen i bakfickan.

På fritiden spelar Louis gärna brädspel eller retroTVspel.

Carl-Johan-foto.png

Carl Johan Kilborn

 Ensemble

Carl Johan var Gbgimpros konstnärliga ledare 2019-2021

 

Han är lärare i musik, svenska och teater och undervisar på teaterlinjen på Göteborgs folkhögskola. Han började år 2000 att köra teatersport på kafé Krasnapolsky i Göteborg, och har efter en lång paus återvänt till den improviserade teaterns underbara värld. Förutom Gbgimpro är han med i den Göteborgsbaserade gruppen Primalimpro.

Han är svag för musikalimpro, blixtsnabba monologer men också fysisk teater då han har ett förflutet i Teater Albatross. På fritiden läser han böcker och spelar sällskapsspel.

59-FV7A0830.jpg

Anton Romanus

Teaterchef / Kursledare / Ensemble

Anton Romanus har varit medlem i gruppen sedan våren 2012.

Anton började sin teaterbana i styrelsen för Göteborgs Studentteater. Han var där en av grundarna för teatersportsgruppen Rattle som i många år tävlade och vann teatersportstävlingar i och utanför Göteborg.

Anton är en uppskattad kursledare och impro-coach, med uppdrag både i Sverige och resten av världen.

En gång i tiden utbildade Anton skoltidningar i magasinslayout och han har sedan han gick med i gruppen ansvarat för designen på alla Gbgimpros webbanners, affischer och övriga trycksaker.

Antons favoritdjur är groda.

68-FV7A0901.jpg

Martin Gustafsson

Producent / Kursledare / Konstlärlig ledare / Ensemble

Martin blev medlem i gruppen våren 2017. Han är konstnärlig ledare sen 2022 och ansvarar för dig som företagare vid företagsbokningar.

 

Han är utbildad teaterlärare vid Sveriges enda teaterlärarutbildning vid Göteborgs universitet. Han har gått kurser för pedagoger som Dennis Cahill, Coleen Doyle, Susan Messing, Shawn Kinley, Tess Degenstein, Inbal Lori, m. fl. Han har rest till USA och Kanada och hängt på Unexpected Productions samt Loose Moose Theatre Company där han både studerat deras kursledare och även fått lära ut. Han är en extrem impronörd som anser att impron en dag kommer att revolutionera världen. Han är även konstnärlig ledare för Primalimpro.

 

Ja just det, han är utbildad brandman också!

mt_20180320_0080.jpg

Sara Podda

Ensemble

Sara är en av Gbgimpros grundare. Hon har sedan teateråren på Wendelsbergs teater- och skolscen haft skådespeleri som bas i sitt frilansyrkesliv. Sara brinner för improvisationsteater och även maskteater, och hennes dröm är att kombinera dessa två världar, gärna på en medeltidsmarknad.


Som frilansskådespelare kan man få en del märkliga uppdrag. Ett av Saras knasigaste var när hon i tre veckor testade ”lekuppdrag” i komplett mörker för SVT. 

 

 Just nu är hennes andrasyssla att arrangera lajv för skolor och företag med LajvVerkstaden. Lajv är också, förutom familjeliv, det Sara uppskattar mest att sysselsätta sig med på fritiden. Nörd? Jajamensan!

mt_20180320_0046.jpg

Robert Cronholt

Ensemble

Robert är improvisatör och medlem i gruppen sedan 2007, och har haft ett envetet teaterintresse sedan 1984. Han är särskilt förtjust i sjungen och rimmad impro. Robert har ett förflutet i Göteborgs universitetsteater och i humorgruppen Stuber Kluns.

På hans meritlista: pratat i radio, regisserat fars, skrivit deckargåtor, synts i TV-serien Sally och hörts i Bingolotto.

Han översätter dubbad film och TV på arbetstid och släktforskar på fritid, samt umgås med fru och son. En hejare på att passa tider som är förtjust i fjällvandring och kan rabbla Oscarsvinnare från 1927 och framåt. Är lite rädd för hundar, äter inte choklad och har någonstans i sina gömmor John Waynes autograf.