top of page

For All Major Home Appliances

74-FV7A0945.jpg
Gbgimpros Houseteam - Turbulens

Turbulens är en ung improvisationsteatergrupp som under hösten har uppträtt på Redbergsteatern som ett av Gbgimpros houseteams. I Turbulens fartfyllda föreställningar möter ni karaktärer som anspelar på allt från fnissig igenkänningshumor till det befriande absurda. Allt och lite till kan hända när Turbulens står på scen.

De uppträder varje fredag på Gbgimpros scen med improviserade sketcher, inspirerat av den amerikanska Improv Comedy stilen.

Detta ingår i samtliga biljetter, du får alltså extra mkt impro för pengarna varje gång du besöker oss på Gbgimpro!

I samarbete med 
Vuxenskolan sv-white.png
46-FV7A0766.jpg

Sara Löwerot

Året var 2020. Det var då Sara började med improvisationsteater. Och det var just i gbgimpros regi här på Redbergsteatern allt började. För den stora massan kan det verka som att inte så mycket har hunnit hända sedan den där kalla vinterdagen 29 januari 2020.

 

Men för Sara har ALLT ändrats. En pandemi av improvisation har sköljt över hennes liv. Och från att ha varit en vanlig knegare är hon nu en utvald knegare. En knegare med syfte och mål. Med överdrivet kroppsspråk och lynniga känslor. Som står på scen så gott som varje fredagskväll. Ja, kort och gott, hon har blivit en improvisatör!

43-FV7A0741.jpg

Karla Brander

Med en uppväxt där SNL, the Simpsons och Robin Williams var de stora influenserna borde Karla tidigt ha förstått att det var humorns bana som gällde här i livet. I stället blev det en stor omväg kantad av alla möjliga sorters karriärval där Karla hann doppa tårna i allt från filmvetenskap till juridik. Lustigkurre-livet gjorde sig dock påmint igen för blott några år sedan när Karla började gå kurser i improvisationsteater och improv comedy.

 

En virvelvind av intryck, magplask, lärdomar och skratt slutade med en houseteam-plats på Gbgimpro, en upplevelse som vederbörande sammanfattar med orden ”sjukt ballt”.

 

Nu står således denna spelevink på scen i stort sett varje fredag, utrustad med Buddy Holly-glasögon och ett aldrig sinande förråd av gräsliga mönstrade skjortor. När det inte spexas och skojas på scen hittar ni Karla framför diverse skräckfilmer, i köket där det experimenteras fram nya sötsakskreationer eller böjd över några av sina 85 skrivprojekt.

22-FV7A0645.jpg

Johan Orrsveden

Johan är Turbulens förvirrade stockholmare. Han kom till Göteborg 2019 och efter en felsväng vid korsvägen så hamnade han inte på Liseberg utan på Wendelsbergs folkhögskola. Där studerade Johan teater och skådespeleri i 2 år.

 

Trots många års teatererfarenhet på olika scener så var det först 2021 han hittade till improvisationen med Turbulens och Gbgimpro. Till hans stora nöje så visade det sig att Improv Comedy är ett perfekt utlopp för Johans önskan att stå på scen och samtidigt utforska hans makabra pappahumor!

34-FV7A0715.jpg

Rebecca Brosser

Rebecca bor i Mölndal och gillar att göra sånt som är kul exempelvis improvisationsteater tillsammans med turbulens.


Hon älskar svart humor men har mjölk i kaffet.


Rebecca har pluggat skådespeleri på 2lång teaterskola och Wendelsberg folkhögskola samt kreativt skrivande på angered författarskola.


Att vara med i ett av Gbg impros houseteam tycker Rebecca är “jävligt lyxigt”, att köra impro för publik är ett perfekt sätt att spendera en fredagskväll.
Förutom teatern och skådespeleriet så skriver hon också egna raplyrics.
Rebecca är så extra att hon faktiskt har ett extra revben ovanför nyckelbenet.

56-FV7A0815.jpg

Boel Lundgren

Boel har sedan barnsben älskat att skämta. Som en del av Turbulens har hon nu äntligen fått börja göra det på en scen.

 

Hon har gått skådespelarutbildning på Angereds Teaterskola och studerar för tillfället på Wendelsbergs teater och skolscen.

 

Hon är bra på att springa till bussen och på att äta långsamt.

32-FV7A0710.jpg

Justina Wiking
 

-tbc

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

bottom of page