• Sommarkurs - Masterclass
    måndag, juni 26, 2017 - lördag, juli 1, 2017
    08:00 - 16:00

Masterclass 26 juni-1 juli

Nu är det dags för årets upplaga av ”Masterclass”! Vår succékurs för avancerade improvisatörer där vi under 6 dagar utforskar och tänjer på konstformens gränser!

Årets tema är ”Det fysiska uttrycket”
Hur kan vi uttrycka oss fysiskt på scenen? Vilka former och tillvägagångssätt kan vi använda att berätta historier på fysiskt?
Från tre olika delar av teaterns värld kommer ni få dyka ner i olika uttryckssätt, för att bredda er kunskap och medvetandegöra fler möjligheter.
Frågor kommer besvaras och nya frågor ställas. I denna sommarkurs kommer du få spela med grymma improvisatörer och jobba med några av de mest fantastiska pedagogerna inom fältet. Detta är verkligen ett hett tips för dig som vill ta nästa steg som konstnär och improvisatör.
Under veckan kommer det vara kvällsaktiviteter och föreställningar!
Detta år kommer kursledare bestå av en maskmästare, en kontaktimpropedagog och en improvisatör!

Förkunskaper : Steg 4 och uppåt.

pedagoger

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Dag 1-2
Pelle Öhlund
Pelle Öhlund, är frilansande skådespelare och regissör. Han är även konstnärligledare för Varietéteatern Barbès i Malmö med en rad publik- och kritikerrosade föreställningar bakom sig. Är utbildad vid Teater högskolan i Malmö och har tilldelats både Region Skånes och Malmö stads kulturstipendium. Har vid sidan av sitt sceniska arbete även undervisat i clownteknik. Sedan ett par år tillbaka är han även gästpedagog på Fridhems folkhögskola.

Kommer under kursen att: arbeta utifrån en tradition som har sina rötter i Commedia dell’arte.
Den franske teatermannen och pedagogen Mario Gonzales, har under ett mångårigt arbete utarbetat en clownteknik som tar avstamp i dessa rötter. Kursledaren Pelle Öhlund har haft Mario både som regissör och pedagog, och den formen vi kommer att arbeta i utgår från Mario Gonzales teknik.
Tekniken är ett grundläggande skådespelararbete som sätter skådespelaren i centrum. Tekniken är inte en bara en teknik för blivande clowner, utan tvärtom så är den ett slags teaterns ABC, en teknik för det sceniska varandet. En teknik för skådespelarens teater.
På kursen kommer vi fokusera på röstens och kroppens fysiska uttryck.

Dag 3-4
Lonny Eisenhardt
Lonny Eisenhardt, är dansare och danslärare med fasta dansklasser i modern dans och jazz. Hon undervisar freelance workshops i kontaktimprovisation och ger introkurser inom ”Gbg kontaktimprovisation”.
Hon jobbar också som massör och kroppsterapeut och har ett stort intresse för människan, vårt beteende och hur känslor påverkar kroppen. Hon kör därför även workshops riktat på personlig utveckling och hur du kan förbättra din kroppsliga kommunikation med omvärlden. Lonny har jobbat aktivt med Göteborgs kontaktimprovisations kollektiv de senaste 4 åren, och brinner för att nå ut till flera människor som vill lära sig denna dansform.Hon är dansk, men har bott i Göteborg i 12 år och undervisar båda i Sverige och Danmark.

Kommer under kursen att: gå igenom grundtekniken i kontaktimprovisation. Vi arbetar med övningar i att lyssna med kroppen och leda med kroppen. Vi kommer leka med att hitta in i ett improvisatorisk flow, vart det är odefinierbart vem som styr dansen – den bara flyter på och skapar sig själv. Vi vill upptäcka magin i pauserna, dansa med ord och utan ord och leka med vikt och balans.Kontaktimprovisation är en dansform som tog sin början i 1972 genom den amerikanska koreografen Steve Paxton där grunden är baserat på lek med gravitation i rörelsen mellan på två individer. Ingen tidigare erfarenhet behövs.

Dag 5-6
Victoria Bang
Victoria är producent, kursledare och improvisatör på Gbgimpro och har varit verksam i gruppen sen 2006. Hon håller uppskattade kurser för Gbgimpro och spelar även regelbundet på Improvisation och co i Stockholm. Hon är en av Sveriges mest anlitade improvisatörer utomlands och flyger flitigt runt om i världen för att undervisa och spela. Holland, England, Tyskland, Spanien och Irland för att nämna några, och har spelat föreställningar med många stora namn, t.ex Joe Bill, Patti Styles, Inbal Lori, Jason Geary, Kevin Scott och Shawn Kinley. Victoria har en duo tillsammans med Glenn Hall (AUS), och har två stora Australien-turnéer i ryggen.

Kommer under kursen att: utforska hur vi med fysisk rörelse och grupptänk kan berätta en historia. Vi följer gruppimpulser i rörelse och dynamik, där fokuset är på hur vi som grupp kan upptäcka historier tillsammans genom rörelse, snarare än att verbalisera dem från början. Gruppimpulserna kommer leda in och ut ur scener, och vi kommer arbeta med hur den fysiska rörelsen kan stärka en scen genom olika uttryck.

När: 26 juni – 1 juli

Plats: Redbergsteatern

Antal träffar: 6 dagar ( kl 10-16)

Pris: 4000 kr

Kursledare: Pelle Öhlund, Lonny Eisenhardt , Victoria Bang

Max 14 deltagare per kurs, Anmälan är bindande, och du måste vara minst 18 år.

Plats:  

Adress:
Örngatan 6, Göteborg, 416 67, Sverige

Beskrivning:
Våra föreställningar spelas på Redbergsteatern som ligger på Örngatan 6 vid Redbergsplatsen i Göteborg.