278568680_10161625838264167_8939835356738257808_n.jpg
Gbgimpros Houseteam

 

Har du tidigare erfarenhet av impro och känner att du vill ta nästa steg mot en professionell karriär som improvisatör? Då är detta en audition för dig för att vara med i ett Houseteam hos Gbgimpro. Målet med ett Houseteam är att få spela och utvecklas och vara en del av Gbgimpros professionella verksamhet.

Under audition kommer vi välja ut en ensemble med hungriga ensemblemedlemmar som fungerar bra ihop. Gbgimpros Houseteam kommer jobba med en av Gbgimpros mest erfarna pedagoger genom rep en gång i veckan där fokus ligger både på personlig utveckling och ensemblens samspel. Gbgimpros Houseteam kommer även spela inför publik 2-4 gånger i månaden på Redbergsteatern, och efteråt få notes med personlig feedback.

Vi kommer fokusera på att spela amerikansk långform, där målet är att hitta det roliga i scenen.

Gbgimpros Houseteam fortsätter under två terminer och startar i höst. Vi vill också poängtera att vår ambition är att ni ska fortsätta som team även efter detta och vara en del av Gbgimpros professionella verksamhet. Detta är en ansökan för dig som är intresserad av att vara del i att utveckla en egen teatergrupp under Gbgimpros vingar där ni blir allt mer självständiga och till slut bedriver egna föreställningar på teatern under Gbgimpros flagg. Ni kommer även bli erbjudna att repa tillsammans med Gbgimpros huvudensemble ett antal gånger per termin så att vi säkerställer att grupperna har synergieffekter.

Detta är för dig som är beredd på att repa och spela föreställningar flera gånger per vecka. Du behöver vara inställd på att kunna lägga ned mycket tid och energi på konstformen.

Kursen kommer kosta 5500 kr per termin de första två läsåren (5000 kr för studenter). Därefter är målet att gruppen ska bli mer självständig och betalar mindre allt eftersom ni arbetar mer på egen hand.

OBS! Det går även att dela upp betalningen.

För anmälan till Houseteam-audition maila oss och berätta om dina tidigare erfarenhet inom impro och varför du skulle vilja bli en del av Gbgimpros Houseteam. Ange också vilken dag och tid du kan komma (om du kan flera tider får du gärna ange det också).

Dagar: 4 juni eller 11 juni. Om ni går vidare i processen är det även bra om ni är tillgängliga för intervju söndagen den 19 juni mellan kl 10:00-14:15.

Tider ni kan välja mellan under auditiondagarna:
10:00-11:15
11:30-12:45
13:00-14:15

Maila oss på info@gbgimpro.se


Sista anmälningsdagen är torsdag den 2/6.

team%202_edited.jpg

MÖT EN HOUSETEAM MEDLEM! 

Nyfiken på att vara med i Gbgimpros Houseteam?

I denna intervjun möter vi Ida, som är en del av vårt Houseteam Arsenik! 

 

𝐔𝐧𝐝𝐞𝐫𝐬𝐨̈𝐤𝐚𝐧𝐝𝐞 𝐈𝐦𝐩𝐫𝐨𝐯𝐢𝐬𝐚𝐭𝐨̈𝐫: Martin Gustafsson

 

𝐒𝐯𝐚𝐫𝐚𝐧𝐝𝐞 𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞𝐭𝐞𝐚𝐦𝐦𝐞𝐝𝐥𝐞𝐦: Ida Lingegård

 

𝐕𝐚𝐝 𝐟𝐢𝐜𝐤 𝐝𝐢𝐠 𝐚𝐭𝐭 𝐛𝐨̈𝐫𝐣𝐚 𝐦𝐞𝐝 𝐢𝐦𝐩𝐫𝐨𝐯𝐢𝐬𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐬𝐭𝐞𝐚𝐭𝐞𝐫?

Jag har varit intresserad av teater länge. Och sen så flyttade jag till Göteborg för lite mer än fem år sedan.

 

𝐕𝐚𝐫 𝐤𝐨𝐦𝐦𝐞𝐫 𝐝𝐮 𝐢𝐟𝐫𝐚̊𝐧 𝐟𝐫𝐚̊𝐧 𝐛𝐨̈𝐫𝐣𝐚𝐧?

Jag kommer från Lilla Edet, utanför… Men jag hade bott nere i Skåne och pluggat till socionom. Och bott där i typ fyra år. Sen så flyttade jag tillbaka till Göteborg. Eller ja inte tillbaka. Jag har aldrig bott här, men det kändes som att flytta tillbaka. Och så gjorde jag en snabb googling, teater i Göteborg eller någonting. Så hittade jag inga frigrupper. Utan det enda jag fick upp var Gbgimpro högst upp på sökningen. Så gick jag in och kolla. Improkurs… Och så tänkte jag, det kanske inte riktigt är min grej, men det kanske kan vara kul. Så anmälde jag mig till en nybörjarkurs.

 

𝐇𝐮𝐫 𝐤𝐚̈𝐧𝐝𝐞𝐬 𝐝𝐞𝐧 𝐝𝐚̊?

Det var ju skitkul. Så då blev jag ganska snabbt hooked. Så fortsatte jag någon kurs till. Sedan gick jag med i en improgrupp och sen har det rullat på.

 

𝐕𝐢𝐥𝐤𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐫 𝐝𝐞𝐧 𝐟𝐨̈𝐫𝐬𝐭𝐚 𝐢𝐦𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐮𝐩𝐩𝐞𝐧 𝐝𝐮 𝐯𝐚𝐫 𝐦𝐞𝐝 𝐢?

Improrepubliken hette vi. Där jag var med i tre år.

 

𝐕𝐢𝐥𝐤𝐞𝐧 𝐟𝐨𝐫𝐦 𝐚𝐯 𝐢𝐦𝐩𝐫𝐨 𝐭𝐲𝐜𝐤𝐞𝐫 𝐝𝐮 𝐛𝐚̈𝐬𝐭 𝐨𝐦 𝐚𝐭𝐭 𝐠𝐨̈𝐫𝐚?

Jag vet inte riktigt. Jag har liksom. Jag tycker mycket om traditionell långformsimpro och viljeimpro där man imprar utifrån sin karaktär. Men sen har jag mer och mer börjat tycka om, sen jag började i Houseteamet mer utforskande impro där man går in och så händer det något, så gräver man i misstag eller konstiga grejer. Gräver i det som händer.

 

𝐇𝐮𝐫 𝐟𝐢𝐜𝐤 𝐝𝐮 𝐧𝐲𝐬 𝐨𝐦 𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞𝐭𝐞𝐚𝐦𝐞𝐭?

Jag minns det som att det var via olika facebookgrupper, typ Improvisatörer i Göteborg och Teaterutövare.

 

𝐕𝐚𝐫𝐟𝐨̈𝐫 𝐯𝐢𝐥𝐥𝐞 𝐝𝐮 𝐯𝐚𝐫𝐚 𝐦𝐞𝐝 𝐢 𝐞𝐭𝐭 𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞𝐭𝐞𝐚𝐦?

Det som kändes kul var att det kändes ganska satsigt. Att man dels fick mycket coaching och få spela föreställningar också. Att man är en grupp som spelar föreställningar tillsammans och får liksom coaching i det.

 

𝐇𝐮𝐫 𝐡𝐚𝐫 𝐭𝐢𝐝𝐞𝐧 𝐯𝐚𝐫𝐢𝐭 𝐝𝐚̊, 𝐧𝐚̈𝐫 𝐝𝐮 𝐡𝐚𝐫 𝐯𝐚𝐫𝐢𝐭 𝐞𝐧 𝐝𝐞𝐥 𝐚𝐯 𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞𝐭𝐞𝐚𝐦𝐞𝐭?

Det har varit jättekul! Fantastiskt roligt. Det har varit ännu mer än jag trodde. Vi har blivit mycket som en grupp. Det känns som att vi är en frigrupp.

 

𝐃𝐞𝐭 𝐯𝐚𝐫 𝐢𝐧𝐭𝐞 𝐫𝐢𝐤𝐭𝐢𝐠𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐟𝐨̈𝐫𝐯𝐚̈𝐧𝐭𝐧𝐢𝐧𝐠?

Nä jag tänkte nog att det skulle kännas mer kursigt än vad det gjorde. Det känns mer som att vi är en improgrupp och så har vi dig som coach och så får vi en massa serverat med föreställningar och så.

 

𝐀̈𝐫 𝐝𝐞𝐭 𝐩𝐨𝐬𝐢𝐭𝐢𝐯𝐭 𝐞𝐥𝐥𝐞𝐫 𝐧𝐞𝐠𝐚𝐭𝐢𝐯𝐭 𝐚𝐭𝐭 𝐝𝐞𝐭 𝐚̈𝐫 𝐦𝐞𝐫 𝐬𝐨𝐦 𝐞𝐧 𝐟𝐫𝐢𝐠𝐫𝐮𝐩𝐩?

Jag tycker det är positivt

 

𝐏𝐚̊ 𝐯𝐢𝐥𝐤𝐞𝐭 𝐬𝐚̈𝐭𝐭 𝐝𝐚̊?

Att det är en ensemblekänsla. Och att det känns kul att folk i gruppen drar i grejer och fixar extrarep och att det inte bara ligger på dig som coach. Vi gör det tillsammans. Det gillar jag.

 

𝐀𝐧𝐬𝐞𝐫 𝐝𝐮 𝐚𝐭𝐭 𝐝𝐮 𝐡𝐚𝐫 𝐮𝐭𝐯𝐞𝐜𝐤𝐥𝐚𝐭𝐬 𝐨𝐜𝐡 𝐢 𝐬𝐚̊𝐝𝐚𝐧𝐚 𝐟𝐚𝐥𝐥 𝐡𝐮𝐫?

Ja. Framförallt med tydlighet och etablera saker direkt. Säga vad man vill och tänker. Att den andre inte behöver gissa min idé utan att jag säger den istället. Det har trillat ner lite. Tidigare har jag tänkt att det ska vara organiskt väldigt mycket. Det är också kul. Men har man en idé så är det ju bra att säga det. Och jag har också blivit bra på att ta tydligare karaktärer också och utforska det. Och sedan hela UCB konceptet ju. Det är ju helt nytt för mig. Den teorin har jag lärt mig jättemycket om. Men det kanske är abstrakt för någon som inte har hållit på med det. Hehe. Men det är liksom en comedy stil.

 

 

𝐇𝐚𝐫 𝐝𝐮 𝐮𝐭𝐯𝐞𝐜𝐤𝐥𝐚𝐭𝐬 𝐧𝐚̊𝐠𝐨𝐭 𝐬𝐨𝐦 𝐞𝐧𝐬𝐞𝐦𝐛𝐥𝐞𝐦𝐞𝐝𝐥𝐞𝐦?

Ja. Jag tror att jag har utvecklats i groupmind. Att göra mer gruppscener och så. Och att kunna göra scener med fler personer där man har en mer stöttande roll. Och man behöver inte komma med så mycket information själv om man kör många på scen.

 

 

𝐌𝐚𝐧 𝐤𝐚𝐧 𝐦𝐞𝐫 𝐥𝐚̈𝐠𝐠𝐚 𝐬𝐢𝐧 𝐩𝐮𝐬𝐬𝐞𝐥𝐛𝐢𝐭 𝐥𝐢𝐤𝐬𝐨𝐦?

Ja exakt!

 

𝐒𝐤𝐮𝐥𝐥𝐞 𝐝𝐮 𝐫𝐞𝐤𝐨𝐦𝐦𝐞𝐧𝐝𝐞𝐫𝐚 𝐧𝐚̊𝐠𝐨𝐧 𝐚𝐭𝐭 𝐬𝐨̈𝐤𝐚 𝐭𝐢𝐥𝐥 𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞𝐭𝐞𝐚𝐦𝐞𝐭? 𝐉𝐚, 𝐣𝐚𝐠 𝐛𝐨̈𝐫𝐣𝐚𝐫 𝐦𝐞𝐝 𝐝𝐞𝐧 𝐣𝐚 𝐞𝐥𝐥𝐞𝐫 𝐧𝐞𝐣 𝐟𝐫𝐚̊𝐠𝐚𝐧…

Hehe. Ja, jag skulle rekommendera folk att söka till Houseteam.

 

𝐕𝐚𝐫𝐟𝐨̈𝐫 𝐝𝐚̊?

För att det är skitkul! Och jag tycker att det är ett bra sätt lära sig och få feedback av en lärare och också vara med i en grupp där folk är drivna och vill hålla på med impro.

 

𝐀̈𝐫 𝐝𝐞𝐭 𝐧𝐚̊𝐠𝐨𝐭 𝐟𝐨̈𝐫 𝐧𝐚̊𝐠𝐨𝐧 𝐬𝐨𝐦 𝐤𝐚𝐧𝐬𝐤𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞 𝐚̈𝐫 𝐬𝐚̊ 𝐝𝐫𝐢𝐯𝐞𝐧… 𝐇𝐦𝐦 𝐤𝐚𝐧𝐬𝐤𝐞 𝐥𝐢𝐭𝐞 𝐥𝐞𝐝𝐚𝐧𝐝𝐞 𝐟𝐫𝐚̊𝐠𝐚?

Nä men får väl vara beredd på att lägga den tiden som det är, att komma på repen och komma på föreställningarna som man ska spela och vara engagerad. Hmm. Men sen så tycker jag ju om man är sugen så ska man ju söka, så kan man ju se vad det är och se om man blir taggad. Jag vet när jag sökte till Improrepubliken, då tänkte jag, nä de är nog alldeles för seriösa för mig. Men så blev det att jag gick med ändå. Och det var fantastiskt!

 

𝐃𝐞𝐭 𝐚̈𝐫 𝐣𝐮 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞𝐬𝐬𝐚𝐧𝐭. 𝐈𝐛𝐥𝐚𝐧𝐝 𝐧𝐚̈𝐫 𝐯𝐢 𝐩𝐫𝐚𝐭𝐚𝐫, 𝐧𝐚̈𝐦𝐧𝐞𝐫 𝐝𝐮 𝐚𝐭𝐭 𝐝𝐞𝐭 𝐡𝐚𝐝𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐢𝐭 𝐤𝐮𝐥 𝐚𝐭𝐭 𝐠𝐚̊ 𝐚̊𝐭 𝐝𝐞𝐭 𝐦𝐞𝐫 𝐬𝐞𝐫𝐢𝐨̈𝐬𝐚 𝐡𝐚̊𝐥𝐥𝐞𝐭 𝐚̈𝐯𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐝 𝐇𝐨𝐮𝐬𝐞𝐭𝐞𝐚𝐦𝐞𝐭, 𝐦𝐞𝐧 𝐧𝐚̈𝐫 𝐝𝐮 𝐬𝐨̈𝐤𝐭𝐞 𝐭𝐢𝐥𝐥 𝐈𝐦𝐩𝐫𝐨𝐫𝐞𝐩𝐮𝐛𝐥𝐢𝐤𝐞𝐧 𝐬𝐚̊ 𝐤𝐚̈𝐧𝐝𝐞𝐬 𝐝𝐞𝐧 𝐟𝐨̈𝐫 𝐬𝐞𝐫𝐢𝐨̈𝐬?

Nä men det var nog att jag tänkte att de är så himla duktiga Jag har bara gått två kurser. De kanske är för bra. Så om man tänker det med Houseteamet så tycker jag att man ska söka ändå om man tänker oj de kanske är för duktiga. Då tycker jag att man ska söka!

I samarbete med 
Vuxenskolan sv-white.png