top of page

For All Major Home Appliances

Lillebror banner.jpg

Gbgimpros Houseteam - Lillebror

Vi är Gbgimpros tredje houseteam: Lillebror! Se oss improvisera loss på Redbergsteatern på fredagar!

Detta ingår i samtliga biljetter, du får alltså extra mkt impro för pengarna varje gång du besöker oss på Gbgimpro!

DSC04100.JPG

Alexander

Har suttit i publiken på improföreställningar i flera år och alltid tyckt det var häftigt att det skapas nånting nytt varje gång samtidigt som det blir väldigt roligt.

Tillslut så blev det en chansning på en prova-på kurs och på den vägen är det.

Om du inte hittar honom på scen så sitter han troligen och skrattar på en stol nånstans i publiken.

DBF001E4-95F0-494F-9170-C82FDF0B2FD0_1_201_a.jpeg

Isac

Efter fotbollsgymnasiet hittade Isac av en händelse teaterlokalen och på den vägen är det. Isac har läst till teaterpedagog i Helsingborg och är nästan klar lärare i idrott och hälsa.

D2E49CF5-E83B-4003-BF51-3CA629D63521_1_201_a.jpeg

Elin

På Estet-programmet för en sådär 10 år sen fick Elin testa på impro för första gången och upptäckte vilken kick improvisationsteater är, eftersom det tvingar en att vara i nuet och man kan skapa världar från ingenting. 2021 flyttade hon till Göteborg för att studera teater på Göteborgs Folkhögskola och fick upp ögonen för Gbgimpro genom sin dåvarande teaterlärare Carl Johan Kilborn (ensemblemedlem och tidigare konstnärlig ledare).

 

Elin är glad att få var en del av Lillebror, då hon har möjlighet att fortsätta utvecklas inom teater på ett lekfullt och kreativt sätt. Utanför Impron jobbar hon på sommaren som Tågrånare på High Chaparall, är med i den nystartade frigruppen Teater Sigrid och jobbar i bokhandel.

 

Innan Göteborg har Elin flängt runt i världen och hunnit skaffa sig en utbildning i Globala Studier. Hon tycker om att läsa, hålla på med musik och lösa korsord.

DSC03977.JPG

Johanna

Johanna har studerat till skådespelare vid Skara Skolscen, gått en handfull kurser inom ämnet teater, samt gjort en avstickare och utbildat sig till Teknisk Illustratör.

 

Nu står däremot siktet klart inställt på improvisation, då hon finner enorm glädje i att roa och skoja med andra.

 

Utöver att ägna sig åt denna lustfyllda konstform kan hon även uppskatta att sitta i lugnan ro med en kopp te, kluddande på närliggande papper eller sudoku. 

2E187DDA-4851-4DA1-B17E-E4251FD10DEF_1_201_a.jpeg

Hannes

Hannes fick upp ögonen för improvisationsteater för två år sen på en nybörjarkurs och det dröjde inte länge innan förälskelsen till impro var ett faktum.

 

Att gå upp på scenen på fredagsföreställningarna med Lillebror tycker han känns som att hoppa fallskärm - att kasta sig ut i ett underbart fritt fall i det okända. Och där ensemblen tillsammans vecklas ut som en stor fallskärm och räddar varandra. Ja, nåt i den stilen!

När Hannes inte är upptagen med att impra sitter han och programmerar digitala ”hjärnor” för artificiell intelligens, och han är övertygad om att robotar en dag kommer vara minst lika bra som människor på att impra.

received_1115119368981602.jpeg

Sanna

Det var på ett sportlov vid 8 års ålder som Sanna först kom i kontakt med den ädla teaterkonsten. Därefter har det blivit en del teater i olika former, kanske främst tillsammans med bröderna där Sanna har spelat in diverse tv-program och rafflande draman med familjens videokamera. 

 

I en liten stad, där det var för få sökande för att starta en gymnasieklass med inriktning teater, fick Sanna välja bild och form. Tredje året avslutades dock med en uppsättning av musikalen RENT (där Sanna vänligt men bestämt tackade nej till att sjunga och fick gestalta en karaktär som kom in som ett pratande, och självfallet mycket uppskattat, avbrott). 

 

Mellan år 2018 och 2022 har Sanna hittat tillbaka till teatern efter några års uppehåll och gått kurser hos Gbgimpro. Att nu vara med i houseteam Lillebror ser Sanna som ett privilegium och en uppfylld dröm av att få spendera massvis med tid med andra frälsta improvisatörer! 

DSC03850.JPG

Jonas

Jonas har tröttat ut sina lärare och klasskamrater med att sätta upp teaterpjäser på lektionerna sedan han var liten. På högstadiet spelade han in en långfilm på 67 minuter där i princip hela skolans personal- och elevkår hade roller, och lämnade in den till en kortfilmstävling där maxgränsen per film var tio minuter. Filmen fick inte vara med, men många av de medverkande köpte den på DVD.

Efter att glatt ha kastat bort åratal av sitt liv på projekt som att memorera tiotusentals decimaler av pi har Jonas nu äntligen hittat tillbaka till sin barndoms drömluftballong och skrapar upp knäna med Lillebror på Redbergsteatern var och varannan fredag. 

bottom of page