En kurs för dig som vill lära dig att bli en bättre improvisatör och skådespelare. I en trygg miljö får du möjlighet att öva upp förmågor som bland annat är inspirerade av Gbgimpros succéföreställning Halvklart.

Kursen vänder sig till dig som har erfarenhet av improteater och som vill ta nästa steg inom impro och utveckla ditt skådespeleri som improvisatör.

Vi tar inspiration från manusteaterns värld och arbetar med att bli mer effektiva på scenen och hur vi kan jobba med att bredda vår spelstil genom att arbeta med karaktärer, viljor, samt det fysiska och språkliga uttrycket. 

 

En del av kursen kommer också innefatta övningar som kombinerar manus med improvisation där ni övar upp er förmåga att lyssna samt anpassa er stil och ert språk så att era improviserade repliker låter som att de vore en del av samma teaterföreställning som manuset.

 

Kursen avslutas med ett uppspel i Halvklart-format där ni spelar mot en manusburen skådespelare/ensemblemedlem i Gbgimpro. 

Förutom kursen på dagtid kommer det finnas möjlighet till gemensamma aktiviteter på kvällarna, som till exempel fotboll tillsammans med andra improvisatörer i Göteborgs samt gemensam picknick m.m. 

 

Detta är en avancerad kurs där du minst bör ha gått Bas B eller motsvarande, scenerfarenhet av impro eller manusteater är meriterande. Ansökan till kursen sker genom ett personligt brev från dig där du kortfattat redogör tidigare erfarenheter inom impro, manusteater eller annan scenkonst. Ansökan om att delta i kursen skickas till info@gbgimpro.se

 

Lärare för kursen är Anton Romanus och Martin Gustafsson

Kurstyp: Sommarkurs

Kurstid: 6 juli 2020 - 11 juli 2020, 5 kursdagar + kursuppspel

Studietakt: 10:00 - 16:00

Kostnad: 3 950 kr 

OBS! Just nu får du 500 kr rabatt om du bjuder in en kompis som
också anmäler sig till någon av våra två sommarkurser.

KURSEN ÄR FULLBOKAD, MEN ANMÄL DIG GÄRNA TILL RESERVLISTAN! 

Ansök senast: 22 juni 2020. Läs våra anmälningsvillkor här.

Om Anton Romanus:

Anton är teaterchef, kursledare och improvisatör på Gbgimpro. Han är en av grundarna av teatersportsgruppen Rattle som i många år tävlade och vann teatersportstävlingar i och utanför Göteborg. Sedan Anton blev en del av Gbgimpro 2012 har han både undervisat och spelat impro i bland annat Sverige, Tyskland, Holland, USA och Kanada.

Utanför Gbgimpro har Anton även spelat komisk långform med Anders Fors i duon Puppy. Och på senare år fokuserat på mer grundad, dramatisk impro bland annat tillsammans med Agnes Edvall under det lite självironiska namnet The Serious Duo.

Om Martin Gustafsson: 

Martin är producent, kursledare och improvisatör på Gbgimpro, samt grundare och medlem i Primalimpro och Drömduon. Han är utbildad teaterlärare vid Sveriges enda teaterlärarutbildning vid Göteborgs universitet och har undervisat på diverse teaterfestivaler i Toronto, Vancouver, Seattle och Portland. Martin har även uppträtt på scener som Annoyance Theatre i Chicago, Loose Moose Theatre Company i Calgary och med Helge Skoog på Improfest i Göteborg.

Anton och Martin är uppskattad kursledare och impro-coacher, med uppdrag både hemma i Göteborg och resten av världen.

Kursen genomförs hos, och i samarbete med 
Vuxenskolan sv-white.png