162296350_753586618628800_36111915111848
 

Kurstyp: Sommarkurs

Kurstid: 5 juli -9 juli 2021, 5 kursdagar + kursuppspel

 

Studietakt: 10:00 - 16:00

Kostnad: 3 950 kr 

OBS! Just nu får du 500 kr rabatt om du bjuder in en kompis som också anmäler sig till någon av våra två sommarkurser.

Ansök senast: 18 juni 2020.

 

Läs våra anmälningsvillkor här.

Om Anton Romanus:


Anton Romanus är teaterchef, kursledare och improvisatör på Gbgimpro och har varit medlem i gruppen sedan våren 2012. Anton började sin teaterbana i styrelsen för Göteborgs Studentteater. Han var där en av grundarna för teatersportsgruppen Rattle som i många år tävlade och vann teatersportstävlingar i och utanför Göteborg. Sedan dess har Anton både undervisat och spelat impro i bland annat Sverige, Tyskland, Holland, USA och Kanada. Utanför Gbgimpro har Anton bland annat spelat komisk långform med Anders Fors i duon Puppy. Och på senare år även fokuserat på mer grundad, dramatisk impro bland annat tillsammans med Agnes Edvall under det lite självironiska namnet The Serious Duo.
Anton är en uppskattad kursledare och impro-coach, med uppdrag både hemma i Göteborg och resten av världen.

 

 

Om Martin Gustafsson 


Martin är kursledare och improvisatör på Gbgimpro, en av landets mest etablerade och uppskattade grupper, är medlem i Primalimpro och Drömduon tillsammans med Sandra Johansson. Han är utbildad teaterlärare vid Sveriges enda teaterlärarutbildning vid Göteborgs universitet. Han har gått kurser för pedagoger som Dennis Cahill, Coleen Doyle, Susan Messing, Shawn Kinley, Tess Degenstein, Inbal Lori, m. fl. Martin har rest till USA och Kanada och undervisat på diverse teaterfestivaler i Toronto, Vancouver, Seattle och Portland. Han har uppträtt på scener som Annoyance Theatre i Chicago, Loose Moose Theatre Company i Calgary och med Helge Skoog på Improfest i Göteborg. Han är en extrem impronörd som anser att impron en dag kommer att revolutionera världen.

Välkommen till en supercool sommarvecka tillsammans med Gbgimpro! 

En kurs för dig som vill lära dig att bli en bättre fysisk improvisatör. I en trygg miljö får du möjlighet att öva upp förmågor som bland annat är inspirerade av Gbgimpros succéföreställning Backstory. 

Vi tar inspiration från stagefightingens värld och arbetar med att bli mer effektiva på scenen och hur vi kan jobba med att bredda vår spelstil genom att arbeta med scenbilder, coola dialoger och komplexa karaktärer. 

 

En del av kursen kommer också innefatta övningar i avancerad storytelling samt game of the scene och hur man kan kombinera det två stilarna på ett kul sätt. Det kommer vara en utmanande form som kommer få er hjärna att brinna! 

 

Beroende på hur pandemiläget ser ut i landet avslutas kursen med ett uppspel i Backstory-formatet där ni spelar tillsammans med skådespelare/ensemblemedlem i Gbgimpro. 

Förutom kursen på dagtid kommer det finnas möjlighet till gemensamma aktiviteter på kvällarna, som till exempel fotboll tillsammans med andra improvisatörer i Göteborgs samt gemensam picknick m.m.

 

Detta är en masterclass kurs där du minst bör ha gått scenen i fokus eller  motsvarande. Scenerfarenhet av impro eller manusteater är meriterande. Ansökan till kursen sker genom ett personligt brev från dig där du kortfattat redogör tidigare erfarenheter inom impro, manusteater eller annan scenkonst. Ansökan om att delta i kursen skickas till info@gbgimpro.se

Lärare för kursen är Anton Romanus och Martin Gustafsson

Kursen genomförs hos, och i samarbete med 
Vuxenskolan sv-white.png