Sommarkurs FB -  från impro till sketch.jpg
 

SOMMARKURS - Från Impro till sketch!

 

Nästan hela den amerikansk humorstilen har mycket att tacka Second City som genom sitt sätt att arbeta fram sketcher via impro har förändrat sättet att skriva sketcher. Second Citys sätt att arbeta ligger till grunden för Saturday Night Live, ett av världens mest kända humorprogram.

Dessutom har den Chicago-inspirerade impron, med format som Harold lagt grund för hur amerikanerna skapar strukturen för sit-coms.

 

I Sverige finns ingen sån skolning som sammanfogar impro och sketch för att skapa humor. I denna sommarkurs går vi

igenom grunderna som hjälper dig både att utvecklas som improvisatör och framförallt som sketchförfattare. 

Kursledare är Anders Fors som aktivt arbetat med metoden både under sina år i New York, men även i Stockholm med Presens.

Det utlovas mängder av konkreta verktyg, tips, trix, tekniker och såklart en hel del personlig feedback! 

Det går bra att anmäla sig både själv, eller om man har en liten grupp som vill få hjälp att komma igång och få lite nya infallsvinklar. De gånger kursen gått av stapeln har den varit oerhört populär, så passa på att anmäla dig!

 

Detta är en masterclass kurs där du minst bör ha gått Scenen i fokus eller motsvarande fördjupningskurs. Scenerfarenhet eller erfarenhet av att skriva manus är meriterande, men inget krav. Ansökan till kursen sker genom ett personligt brev från dig där du kortfattat redogör tidigare erfarenheter inom impro, manusteater eller annan scenkonst. Ansökan om att delta i kursen skickas till info@gbgimpro.se

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%, 10:00 - 16:00

Kurstid: 30 juni 2022 - 3 juli 2022

Längd: 4 dagar

Ansök senast: 26 juni 2022

Lediga platser: Ja

Kostnader: 3 450:-   
(500 kr rabatt för den som bjuder in en kompis som också signar upp sig, gäller oavsett vilken sommarkurs kompisen skriver upp sig på). 

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Kontakt: Martin Gustafsson

Telefon: 070-3900331 (Martin Gustafsson)

E-post: info@gbgimpro.se

Om kursledaren Anders Fors

Anders Fors är en improvisatör, skådespelare och teaterpedagog. Han har en teaterlärarexamen från Högskolan för Scen och musik vid Göteborgs Universitet. Anders har spelat, regisserat, och undervisat improvisation i över tio olika länder. Han har arbetat som konstnärlig ledare för Gbgimpro, som kursansvarig för Presens, samt undervisat och spelat på flera av de andra stora improteatrarna i Sverige. Han är specialiserad på Improv Comedy, och har under sina år i USA finslipat sina kunskaper inom sketch comedy, som denna kursen är om.

Åren 2016-2018 var han med och drev Reckless Theatre i New York, med primär uppgift att regissera föreställningar, coacha olika House Teams och undervisa de mer avancerade kurserna.

 

Han är känd för att baka ihop sina grupper till tajta teams där ensemblen sätts i fokus och helheten blir mer än delarna, och är en av Sveriges mest uppskattade improvisatörer och pedagog! 

Kursen genomförs hos, och i samarbete med 
Vuxenskolan sv-white.png