• Kurs: Första tanken: En helgkurs i spontanitet
    lördag, december 7, 2019
    10:00 - 17:00

Improvisationsteater är en konstform där man skapar ett innehåll, utan att ha bestämt exakt vad det ska bli i förväg. Skapandet sker i nuet. Det kräver att man vågar lita på sin intuition, att man följer sina impulser, och att man handlar spontant.

Men trots att spontanitet är så väsentligt är det relativt vanligt att utövare ”hamnar i huvudet”; dvs att man tänker ut idéer, repliker, och aktioner i förväg. Av olika anledningar blockeras impulser och det spontana i skapandeprocessen begränsas.

I den här helgkursen går vi tillbaka till improvisationens rötter; det spontana handlandet. Vi kommer utforska och experimentera med spontanitet på flera nivåer. Framförallt kommer vi arbeta med att hålla fokus på scenen; för att inte fastna i tankar, samt att släppa fram sitt undermedvetna; för att inte processa och redigera olika idéer innan man agerar på dem.

Detta är en utmanande och rolig kurs för dig som vill kasta dig ut i det okända och utvecklas till att bli en snabbare, modigare, mer flexibel, och mer spontan improvisatör på scen.

Anders Fors är en improvisatör, skådespelare och teaterpedagog. Han har en teaterlärarexamen från Högskolan för Scen och musik vid Göteborgs Universitet. Anders har spelat, regisserat, och undervisat improvisation i över tio olika länder. Han har arbetat som konstnärlig ledare för Gbgimpro, som kursansvarig för Presens, samt undervisat och spelat på flera av de andra stora improteatrarna i Sverige.

Åren 2016-2018 var han med och drev Reckless Theatre i New York, med primär uppgift att regissera föreställningar, coacha olika House Teams och undervisa de mer avancerade kurserna. Han är känd för att baka ihop sina grupper till tajta teams där ensemblen sätts i fokus och helheten blir mer än delarna.

Förkunskaper: Bas A eller IFS
Har du gått kurser i impro någon annanstans, hör av dig till oss för vägledning om vilka av våra kurser som passar dig.
__________________________________________________________________________________________________________________

Datum: 7-8 december
Tid: Kl 10-17
Kursledare: Anders Fors

Pris: 1750 kr

Anmälan är bindande.Läs villkoren HÄR

Betala gärna med kort! Faktura kommer skickas ut via mail i samband med kursstart om du väljer ”Förboka” som betalningsalternativ.
Har ni frågor om kursen eller problem med bokningssidan? Hör av er till oss på info@gbgimpro.se så hjälper vi dig!

Arrangeras i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan

Plats:  

Adress:
Örngatan 6, Göteborg, 41667, Sverige

Beskrivning:

Alldeles intill Redbergsteatern ligger Vuxenskolan där vi har våra kurslokaler.